2011. szeptember 13., kedd

Show, show, show..

Elég régen írtam már arról mi minden történt velünk. Simha szépen nő már a 12 kg-ot is átlépte. Még mindig nem méregetem ki a napi adagját, szépen fejlődik, a szőre is gyorsan nő.
A hétvége izgalmasan telt mindkettőnknek, szombaton kiállításon voltam, és vasárnap, vagyis 2011. szeptember 11-én Szlovákiában, Presovban Simha részt vett élete első kiállításán.
Szombaton a Szitár al Fidda kennelben maradó Boa Vista Szitár al Fidda, Blandina Szitár al Fidda és Born to King Szitár al Fidda társaságában a kutyaoviban volt egész nap.
Mi, Ilivel és Lacival Hódmezővásárhelyen voltunk kiállításon. Elég hosszúra és fárasztóra sikeredett a nap, mert a bíró betegség miatt nem jött el, így sokat kellett várnunk a bírálatra.
De megérte:
















A Dream Come True Szitár al Fidda "EWOK" Intermedia Class Ex 1, CAC


A True Dream Szitár al Fidda "EYWA" Intermedia Class Ex 1, CAC



A Magic Star Szitár al Fidda Open Class Ex 1, CAC, CACIB, BOB, BOG II

Magicet Záhonyi-Ábel Dorottya vezette fel.....hát meg kell mondjam, csodás összhangban voltak. Csináltam olyan sorozetfelvételt, ahol képkockáról-képkockára látszik, hogy egyszerre lépnek.
Kicsit fárdatan értünk haza, de még Simhát meg kellett fürdetni. Nagyon büszke voltam rá, mert egy nyikkanás nélkül türelmesen állt, míg samponoztuk, és akkor sem ficánkolt amikor a balzsam rákerült. Nincs annál rosszabb, amikor össze-vissza ficánkolnak és a balzsam nagy része ezért a lefolyóba kerül. Amúgy meg, hogyan fér egy ilyen kis kutyára több, mint egy deci balzsam? :D
A szárításnál is nagyon nyugodt volt, pedig egyszerre ment az állványos szárító, és egy hajszárító.

Nagyon édes lett, és a bundája tapintása.............egy csoda. Este velem aludt bent a szobában nem kint az oviban, de olyan fáradt volt, hogy ugyanúgy ébredt, mint ahogy lefeküdt. :)
Nagyon korán keltünk, hogy időben odaérjünk. Egyre jobban elvan kocsiban, igaz ilyen hosszan - majd 3 óra - nem utazott még. Eleinte nyűgösködött is, de aztán az út nagy részét átaludta. A kiállítás helyszenére érve jött a döbbenet: igen zsúfolt volt a terület. Nem csak az emberektől alig lehetett elférni, hanem a ringek elrendezése sem volt a legideálisabb, mert két oldala volt csak szabadon hagyva, a másik kettő oldal szintén ring oldala volt. A hely annyira kicsi volt, hogy csak egy plédet lehetett letenni, sátor szóba sem jöhetett. Szerencsére a kutyák minderre ügyet sem vetettek, szerintem ez minket jobban zavart. A ring maga igen jó helyen volt felállítva, a fű szépen lenyírva, a talaj egyenletes. Gyakoroltunk is egy kicsit. Ha Ili nem veszi észre nekem fel sem tűnt volna, hogy a szintén bébi osztályba nevezett másik kan kutyus 8 (!!!) hónapos. Ebből lett egy kisebb kavarodás, de szerencsére átírták kölyök osztályba.
19 kutyus volt előttünk. Amikor mi következtünk, besétáltunk a ringbe és a bíró előtt beállítottam Simhát. A bíró Jaroslaw Matyas, jó pár percig felénk sem nézett..éééééééés itt jött a döbbenet: Simha csak állt mozdulatlanul.
Nem akart összeesni, megharapdálni a kezem, mintha tudta volna, ez most komoly. Olyan büszke voltam rá!!!! Amikor a bíró végre odanézett, ő még mindig csak állt, és hagyta magát megtapogatni. Nem mondom, hogy a felvezetés alatt tökéletesen ment, de még csak 3 hónapos múlt! Amikor végül megint be kellett állítani, ismét hagyta magát, és türelmesen ácsorgott!
Bollywood Star Simha Szitár al Fidda élete első kiállításán Szlovákiában Best Baby, very promising eredménnyel szerepelt!
A tömegben nem félősen bátran mozgott, vidáman fogadta a simogatásokat, összességében meg kellett állíptsam nem volt korai a kiállítás, mindannyian nagyon élveztük! Ewok és Eywa nagy népszerűségnek örvendett, sokat fotózták őket is!
A Dream Come True Szitár al Fidda "EWOK" Intermediate Class Ex 1, CAC
A True DReam Szitár al Fidda "EYWA" Intermediate Class Ex 1, CAC
A Magic Star Szitár al Fidda Open Class Ex 1, CAC
eredményt szerzett!!!

Azt szerintem ki sem kellene emelnem, hogy a hazafelé utat Simha végigaludta.


1 megjegyzés: